Stel jezelf deze 3 vragen om meer deals te scoren

Een hogere conversie uit je vele afspraken halen? Werk je salesproces dan opnieuw uit rondom deze 3 cruciale vragen.

Hoe ziet een goed salesproces eruit? Als je te veel pushed op het verkeerde moment, lig je eruit. Maar… als je niet doorzet op het juiste moment, dan kan je ook de order verliezen.
Dus, hoe pak je dit aan? En ook nog op zo’n manier dat je echt samenwerkt met de klant en hem oprecht helpt met de oplossingen die jullie bedrijf biedt.

Read More

BINNENLOPEN DOE JE BUITEN…

Neuro management: verdubbel uw resultaat

Cold calling: tips uit de serie neurosales

Positieve woorden beïnvloeden een contactpersoon direct. Dit artikel laat zien hoe dit werkt, dat het werkt en hoe u het kunt toepassen bij cold calling en acquisitiegesprekken

Hieronder staan twee rijtjes met woorden. Het betreffen de karaktereigenschappen van een topper en een loser. De vraag is: wie is de topper, wie is de loser? Kijk er eens naar en geef uw oordeel.

Read More

Bezwaren in een verkoopgesprek? Zoek ze op!

Bezwaren: dagelijkse kost voor de verkoper en toch vaak lastig te verteren.Drie technieken en een andere perspectief voor effectief omgaan met bezwaren:

Vroeger had ik de grootste moeite met bezwaren en tegenwerpingen die naar voren kwamen in een verkoopgesprek. Ik deed er alles aan om ze op een goede manier te kunnen pareren.

Read More